Domus Secura | Omni centrales

de Omni-624 en 848

Met de OMNI serie presenteert FBII het allernieuwste op het gebied van professionele beveiliging. De OMNI  serie omvat twee inbraakmeldcentrales (Omni 624 en 848) die voorzien zijn van de modernste technologie en opties. De centrales zijn uitgerust met een groot scala aan mogelijkheden die u in geen enkele inbraakmeldcentrale tegenkomt. Met klem kunnen wij u adviseren om zelf de toegevoegde waarde van de OMNI centrales te ervaren. Veiligheid is nooit zo functioneel en betrouwbaar geweest... Maar met behoud van een ultiem gebruiksgemak!

De OMNI range bestaat uit twee types centrales...

Domus Secura installeert slechts twee centrales uit de OMNI serie. Afhankelijk van uw beveiligingswensen kunt u kiezen tussen de OMNI-848EU of de OMNI-624EU. Beide centrales zijn ontworpen voor beveiliging van woningen en middelgrote bedrijven. Welk type centrale u kiest is veelal afhankelijk van het aantal benodigde zones en uw specifieke wensen. Bij de specificaties vindt u een overzicht met betrekking tot functies c.q. mogelijkheden van beide centrales. Wellicht helpt dit overzicht enigzins bij het maken van uw keuze.

De OMNI range is hybride uitgevoerd...

Met hybride inbraakmeldcentrales wordt in het kort bedoeld: De centrales kunnen zowel van standaard bedrade, als ook van draadloze zones worden voorzien. Het is hierbij natuurlijk ook mogelijk om de inbraakzones volledig bedraad ˛f volledig draadloos uit te voeren.
Doordat er veel nadelen zijn te bedenken voor het bedraad uitvoeren van beveiligingscentrales wordt tegenwoordig bij circa 60% van alle inbraakmeldinstallaties gekozen voor een (deels) draadloos systeem. De belangrijkste voordelen hiervan zijn: geen lelijke installatiekabels (of -goten) in het zicht, geen arbeidsintensieve (lees: dure en tijdrovende) installatiewerkzaamheden, geen hak- en breekwerk, flexibiliteit bij installatie, etc., etc.

Draadloze beveiliging als standaard...

Zoals u hierboven kunt lezen kent draadloze beveiliging vele voordelen, maar wij horen het u al vragen: "Is draadloze beveiliging wel zo veilig en betrouwbaar?"  Volmondig kunnen wij u bevestigen: "JA!". De OMNI Centrales worden gefabriceerd in de Ademco fabrieken. Ademco is wereldmarktleider op het gebied van elektronische beveiliging.
De draadloze componenten die worden gebruikt voor de OMNI centrales zijn dan ook de Ademco 5800EU serie draadloze componenten. Zoals bekend, zijn deze voorzien van supervisie en in de loop der jaren heeft Ademco voor haar draadloze beveiligingstechniek wereldwijd diverse onderscheidingen gekregen en zijn de systemen als "Meest Betrouwbaar" getest. Ook in Nederland zijn alle componenten voorzien van een NCP certificering.

Standaard voorzien van ontvangstmodule...

Alle OMNI centrales zijn standaard voorzien van een ontvangstmodule waarmee gecommuniceerd kan worden met Ademco 5800EU draadloze componenten. Toepassing van Supervisie is hierbij eveneens standaard. 

Ge´ntegreerde Modemkiezer...

Op de centraleprint van alle OMNI centrales is een modemkiezer ge´ntegreerd. Met deze modemkiezer kunnen status- en alarmmeldingen worden doorgemeld naar een meldkamer (PAC). Tevens kan uw installateur desgewenst op afstand inbellen om service aan uw systeem te verlenen.